Lista ciast

OFERTA

Oferujemy Państwu ciasta pieczone tylko i wyłącznie na maśle 82% tłuszczu.

                                 

 

 

 

  • SZARLOTKA Z BEZĄ

smażone jabłka z cynamonem na kruchym cieście przykryte bezą i posypane kruszonką

 

  • TRUSKAWKA/WIŚNIA/ŚLIWKA Z BEZĄ (sezonowe)

owoce sezonowe przykryte bezą na kruchym cieście         

 

 

  • TARTA JABŁKOWA

kruche ciasto z jabłkami, kisielem malinowym oraz rodzynkami                                                                   

       

  • TARTA Z GRUSZKAMI/TRUSKAWKĄ/ŚLIWKĄ

kruche ciasto zapieczone z budyniem oraz owocami posypanymi odrobiną cukru pudru. Wierzch z ciasta kruchego polany lukrem                                       

 

 

  • TARTA Z GALARETKĄ I OWOCAMI SEZONOWYMI

kruche ciasto, budyń waniliowy przykryty owocami sezonowymi zatopionymi w galaretce                     

                                                                       

  • RAFAELLO

biszkopt przełożony masą budyniową o zapachu śmietankowym posypanym prażonymi wiórkami

 

 

  • KRÓLEWIEC

dwa rodzaje ciast kruche miodowe i biszkopt przełożone  kremem budyniowym biszkopt posmarowany kwaśnymi powidłami. Wierzch ciasta polany polewą czekoladowa.        

 

 

  • SERNIK Z BEZĄ

na kruchym spodzie masa serowa z dodatkiem budyniu waniliowego przykryty bezą posypaną prażonymi płatkami migdałowymi

 

 

  • SERNIK Z CZEKOLADĄ

puszysty sernik pokryty gorzką czekoladą a na wierzchu posypany wiórkami mlecznej czekolady          

 

 

  • SERNIK Z GALARETKĄ

sernik z galaretką i owocami                       

 

 

  • SERNIK OREO

Biało-czarny sernik na zimno a w nim zatopione kawałki czarnych ciasteczek  na spodzie z cisteczek Oreo, które urozmaicają jego teksturę

 

 

  • SERNIK NEW YORK

ciasteczkowy spód a na nim kremowy serek posmarowany śmietanową masą posypany kakao

 

 

  • KRÓWKA ZE SŁONECZNIKIEM

kakaowy biszkopt nasączony kawą z nadzieniem słonecznikowym przełożony masą krówka     

 

 

  • CHAŁWOWIEC

jasny biszkopt nasączony herbata owocową z masą budyniowo-chałwową ułożone na wierzchu sezonowe owoce i posypane tartą mleczną czekoladą  

   

            

  • CZEKOLADOWA CHAŁWA

ciemny biszkopt posmarowany dżemem porzeczkowym z masą chałwową i rumem oblany gorzką czekoladą                                                                         

 

  • MIĘTOWO-CZEKOLADOWE

biszkopt kakaowy przełożony masą o miętowym aromacie z bitej śmietany, galaretki i czekolady, posypane deserowa czekoladą 

 

 

  • CIASTO AMERYKAŃSKIE

ucierane ciasto kakaowe z orzechami włoskimi, rodzynkami jabłkami polany mleczną czekoladą 

 

 

  • TRUSKAWKA W CZEKOLADZIE

ucierane  kakaowe ciasto a w nim zatopione truskawki

 

 

  • CZEKOLADOWE Z MASCARPONE

mocno czekoladowe ciasto a na wierzchu bita śmietana z mascarpone oraz z owocami sezonowymi

 

 

  • CZEKOLADOWE Z WANILIOWYM SERKIEM

czekoladowe ciasto z serkiem waniliowym i owocami sezonowymi               

                                                         

  • CZEKOLADOWO-WIŚNIOWE

mocno czekoladowy biszkopt przełożony fużeliną wiśniową i mascarpone polany gorzką czekoladą, posypany wiórkami z mlecznej czekolady                                                                    

 

 

  • PORZECZKOWIEC

biszkopt kakaowy posmarowany dżemem z czarnej porzeczki przełożony masa serową oraz bitą śmietaną  posypany czekoladą gorzką          

 

 

  • SŁONY KARMEL

puszysty biszkopt, krakersy, masa kajmakowa i bita śmietana posypana czekoladą                                

 

 

  • BROWNIESERNIK Z WIŚNIAMI

ciasto brownie z gorzką czekoladą i z kremowym serkiem, ekstraktem waniliowym oraz zatopionymi wiśniami. 

 

 

  • MARCHEWKOWE

ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi polane lukrem oraz posypane orzechami laskowymi

 

 

  • MARCHEWKOWE Z MASCARPONE

wilgotne, miękkie, aromatyczne nie za słodkie ciasto z dodatkiem orzechów włoskich, cynamonu a na wierzchu krem z serka mascarpone z bitą śmietaną posypane orzechami włoskimi

 

 

  • BANANOWE

ciasto na mące orkiszowej z bananami i kawałkami czekolady obficie oblane czekoladą

 

 

  • BROWNIE

dużo gorzkiej i mlecznej czekolady

 

 

  • TIRAMISU

biszkopt namoczony w ponczu z kawy espresso i Amaretto posypany kakao przełożony jedną warstwą kremu następnie biszkopty również namoczone w ponczu posypane kakao ponownie krem, biszkopt, krem i na wierzchu kakao.    

 

 

  • CZEKOLADOWE Z KOKOSEM

ciasto czekoladowe z kulkami kokosowymi przykryte masą budyniową i polany gorzką czekoladą                                   

 

 

  • PANI WALEWSKA

2 ciasta kruche pieczone z powidłami śliwkowymi, bezą i migdałami przełożone kremem budyniowym                                                      

 

  • MON CHERRY

czekoladowy biszkopt namoczony ponczem wiśniowym z dodatkiem alkoholu przykryty kremem orzechowo-czekoladowym z wiśniami polany masa czekoladową        

                                                                                                                       

 

  • SNIKERS

trzy kruche ciasto na bazie miodu jedno przełożone budyniem drugie masą karmelową a na trzecim polewa orzechowa razem tworzą wyśmienity smak                                                         

 

 

  • RUNO LEŚNE

to intensywnie zielone, wilgotne ciasto ze szpinakiem. Na wierzchu bita śmietana przykryta okruszkami ciasta i owocami granatu

 

 

 

  • RED VELVET

amerykańskie ciasto, które swoim kolorem intryguje i przyciąga uwagę aż nie można się oprzeć i trzeba spróbować. Ciasto przełożone serkiem Philadelphia, który mimo, że jest lekko słony nadaje ciastu wyjątkowy charakter.     

 

 

  • TORT OREO

czekoladowy biszkopt nasączony kawą z likierem latte macchiato przełożony bitą śmietaną z mascarpone i ciasteczkami Oreo.                                                                        

  • TORT BEZOWY Z OWOCAMI

dwa krążki bezy o średnicy 24 cm przełożone kremem z serka mascarpone oraz różnymi owocami                                                                                                                                      

 

  • TORT DACQUOISE

dwa krążki bezy o średnicy 24 cm przełożone kremem z serkiem mascarpone, kajmakiem, daktylami oraz orzechami włoskimi                                                                           

  • TORT BEZOWY-KAWOWY

dwa krążki bezy o średnicy 24 cm przełożone kremem kawowym posypane gorzką i mleczną czekoladą                                                                                                                                                    

 

  • TORTY tradycyjne

różnych smakach, przekładane bitą śmietaną, kremami maślanymi, budyniowymi. Dekorowane kremami, lukrami, galaretką.

                                                                                                                          

 

  • TORTY dekorowane szprycą

samochody, konie, autobusy itp.

 

 

  • TORTY z masą plastyczną

różnych smakach, przekładane bitą śmietaną, kremami maślanymi, budyniowymi. Motywy bajkowe, kwiatowe, motoryzacyjne zgodnie z życzeniem klienta.