OFERTA
Oferujemy Państwu ciasta pieczone tylko i wyłącznie na maśle 82% tłuszczu.
- SZARLOTKA Z BEZĄ
smażone jabłka z cynamonem na kruchym cieście przykryte bezą i posypane kruszonką
- TRUSKAWKA/WIŚNIA/ŚLIWKA Z BEZĄ (sezonowe)
owoce sezonowe przykryte bezą na kruchym cieście
- TARTA JABŁKOWA
kruche ciasto z jabłkami, kisielem malinowym oraz rodzynkami
- TARTA Z GRUSZKAMI/TRUSKAWKĄ/ŚLIWKĄ
kruche ciasto zapieczone z budyniem oraz owocami posypanymi odrobiną cukru pudru. Wierzch z ciasta kruchego polany lukrem
- TARTA Z GALARETKĄ I OWOCAMI SEZONOWYMI
kruche ciasto, budyń waniliowy przykryty owocami sezonowymi zatopionymi w galaretce
- RAFAELLO
biszkopt przełożony masą budyniową o zapachu śmietankowym posypanym prażonymi wiórkami
- KRÓLEWIEC
dwa rodzaje ciast kruche miodowe i biszkopt przełożone kremem budyniowym biszkopt posmarowany kwaśnymi powidłami. Wierzch ciasta polany polewą czekoladowa.
- SERNIK Z BEZĄ
na kruchym spodzie masa serowa z dodatkiem budyniu waniliowego przykryty bezą posypaną prażonymi płatkami migdałowymi
- SERNIK Z CZEKOLADĄ
puszysty sernik pokryty gorzką czekoladą a na wierzchu posypany wiórkami mlecznej czekolady
- SERNIK Z GALARETKĄ
sernik z galaretką i owocami
- SERNIK OREO
Biało-czarny sernik na zimno a w nim zatopione kawałki czarnych ciasteczek na spodzie z cisteczek Oreo, które urozmaicają jego teksturę
- SERNIK NEW YORK
ciasteczkowy spód a na nim kremowy serek posmarowany śmietanową masą posypany kakao
- KRÓWKA ZE SŁONECZNIKIEM
kakaowy biszkopt nasączony kawą z nadzieniem słonecznikowym przełożony masą krówka
- CHAŁWOWIEC
jasny biszkopt nasączony herbata owocową z masą budyniowo-chałwową ułożone na wierzchu sezonowe owoce i posypane tartą mleczną czekoladą
- CZEKOLADOWA CHAŁWA
ciemny biszkopt posmarowany dżemem porzeczkowym z masą chałwową i rumem oblany gorzką czekoladą
- MIĘTOWO-CZEKOLADOWE
biszkopt kakaowy przełożony masą o miętowym aromacie z bitej śmietany, galaretki i czekolady, posypane deserowa czekoladą
- CIASTO AMERYKAŃSKIE
ucierane ciasto kakaowe z orzechami włoskimi, rodzynkami jabłkami polany mleczną czekoladą
- TRUSKAWKA W CZEKOLADZIE
ucierane kakaowe ciasto a w nim zatopione truskawki
- CZEKOLADOWE Z MASCARPONE
mocno czekoladowe ciasto a na wierzchu bita śmietana z mascarpone oraz z owocami sezonowymi
- CZEKOLADOWE Z WANILIOWYM SERKIEM
czekoladowe ciasto z serkiem waniliowym i owocami sezonowymi
- CZEKOLADOWO-WIŚNIOWE
mocno czekoladowy biszkopt przełożony fużeliną wiśniową i mascarpone polany gorzką czekoladą, posypany wiórkami z mlecznej czekolady
- PORZECZKOWIEC
biszkopt kakaowy posmarowany dżemem z czarnej porzeczki przełożony masa serową oraz bitą śmietaną posypany czekoladą gorzką
- SŁONY KARMEL
puszysty biszkopt, krakersy, masa kajmakowa i bita śmietana posypana czekoladą
- BROWNIESERNIK Z WIŚNIAMI
ciasto brownie z gorzką czekoladą i z kremowym serkiem, ekstraktem waniliowym oraz zatopionymi wiśniami.
- MARCHEWKOWE
ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi polane lukrem oraz posypane orzechami laskowymi
- MARCHEWKOWE Z MASCARPONE
wilgotne, miękkie, aromatyczne nie za słodkie ciasto z dodatkiem orzechów włoskich, cynamonu a na wierzchu krem z serka mascarpone z bitą śmietaną posypane orzechami włoskimi
- BANANOWE
ciasto na mące orkiszowej z bananami i kawałkami czekolady obficie oblane czekoladą
- BROWNIE
dużo gorzkiej i mlecznej czekolady
- TIRAMISU
biszkopt namoczony w ponczu z kawy espresso i Amaretto posypany kakao przełożony jedną warstwą kremu następnie biszkopty również namoczone w ponczu posypane kakao ponownie krem, biszkopt, krem i na wierzchu kakao.
- CZEKOLADOWE Z KOKOSEM
ciasto czekoladowe z kulkami kokosowymi przykryte masą budyniową i polany gorzką czekoladą
- PANI WALEWSKA
2 ciasta kruche pieczone z powidłami śliwkowymi, bezą i migdałami przełożone kremem budyniowym
- MON CHERRY
czekoladowy biszkopt namoczony ponczem wiśniowym z dodatkiem alkoholu przykryty kremem orzechowo-czekoladowym z wiśniami polany masa czekoladową
- SNIKERS
trzy kruche ciasto na bazie miodu jedno przełożone budyniem drugie masą karmelową a na trzecim polewa orzechowa razem tworzą wyśmienity smak
- RUNO LEŚNE
to intensywnie zielone, wilgotne ciasto ze szpinakiem. Na wierzchu bita śmietana przykryta okruszkami ciasta i owocami granatu
- RED VELVET
amerykańskie ciasto, które swoim kolorem intryguje i przyciąga uwagę aż nie można się oprzeć i trzeba spróbować. Ciasto przełożone serkiem Philadelphia, który mimo, że jest lekko słony nadaje ciastu wyjątkowy charakter.
- TORT OREO
czekoladowy biszkopt nasączony kawą z likierem latte macchiato przełożony bitą śmietaną z mascarpone i ciasteczkami Oreo.
- TORT BEZOWY Z OWOCAMI
dwa krążki bezy o średnicy 24 cm przełożone kremem z serka mascarpone oraz różnymi owocami
- TORT DACQUOISE
dwa krążki bezy o średnicy 24 cm przełożone kremem z serkiem mascarpone, kajmakiem, daktylami oraz orzechami włoskimi
- TORT BEZOWY-KAWOWY
dwa krążki bezy o średnicy 24 cm przełożone kremem kawowym posypane gorzką i mleczną czekoladą
- TORTY tradycyjne
różnych smakach, przekładane bitą śmietaną, kremami maślanymi, budyniowymi. Dekorowane kremami, lukrami, galaretką.
- TORTY dekorowane szprycą
samochody, konie, autobusy itp.
- TORTY z masą plastyczną
różnych smakach, przekładane bitą śmietaną, kremami maślanymi, budyniowymi. Motywy bajkowe, kwiatowe, motoryzacyjne zgodnie z życzeniem klienta.